evrimbeylogo

ERBILKARE HAKKINDA

Erbilkare, 2010 yılında İç Mimar Evrim Erbil tarafından kurulmuştur. Sanatçı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Evrim, İngiltere’deki eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü. Erbilkare, özel sanat koleksiyoncuları ve yaratıcı projeler için iki ve üç boyutlu sanat eserleri tasarlama konusunda uzmanlaşmıştır.
Çalıştıkları mecralardan bazıları dijital baskı, serigrafi, goblen, gravür, fotoğraf, yağlı boya, mozaik, kakma, seramik ve vitraydır. Studio çok çeşitli teknikler kullanır ve bunları cam, ayna, alüminyum, pleksiglas ve ahşap gibi malzemelerle birleştirir. Şu anda Erbilkare, yüksek kaliteli güzel sanatlar baskı tekniği olan ve lider olarak haklı bir ün kazanmış olan Giclée baskıya odaklanmaktadır. bu alanda. Erbilkare, hem sanatı hem de sanatçıyı tanıtarak mekanları sanat eserine dönüştürmeyi hedefleyen Sanat Dünyası’nda köklü bir sanatçı grubuyla çalışıyor.

 

ERBILKARE & DEVRIM ERBIL

 

Sanat, öncelikle ve daima bir fikir ile ilgilidir ve teknolojide bu fikirlerin pratiğe geçirilmesi, yeni ifade olasılıkları sunması açısından önemlidir. Teknolojideki ilerlemelerle bu olasılıklar için yeni yolları açılmaktadır ve bu da sanatın kapsamını genişletir ve çeşitliliğine katkıda bulunur. Devrim Erbil’in yapıtları ve Evrim Erbil’in koordinasyonu aracılığıyla şahit olduğumuz giclée baskıların, güzel sanatlar alanında önemli bir etkisinin olacağı ve bunun devam edeceği açık. Dijital teknoloji bağlamında giclée baskı, orijinal iş üretiminin önemli bir alanını oluşturacaktır. Devrim Erbil’in sergisinde görülen yüksek kabartma giclée baskılar, geleneksel ve yeni olan arasında dikkat çekici bir sentez üretiyor. Sanatçının zihnindeki imajlar, dijital teknoloji aracılığıyla sunum nesnesine uzanıyor ve böylece yaratıcı gelişme adina imaj editleri, kontrolü ve yeniden-dijitalleşmesi süreci sağlanıyor.

 

Baskıresim, bir kağıt, kumaş veya alüminyum malzemenin yüzeyi üzerinde çeşitli yöntemler kullanılarak görüntüler oluşturulmasına dayanır. Bu baskılar, eşsiz özellikleri ile birer sanat ürünüdür. Gravür, litografi, serigrafi ve dijital baskı gibi teknikler güzel sanatların vazgeçilmez bir bileşenidir. Sanatçıların görüntüleri oluşturmak ve işlemek için bilgisayarları kullanmaları 1980’lerin başlarına kadar uzanıyor. Richard Hamilton, David Hockney ve Sidney Nolan da dahil olmak üzere birçok sanatçı, o dönemde basılı görüntüler oluşturmak için bilgisayarları kullanmaya başlamıştı. Öte yandan, ticari matbaaların varlığı, sanatta yeni bir pazarın doğmasına neden oldu. Iris dijital baskı makinesi ilk dijital baskı ekipmanı olsa da, bu yazıcılar sundukları benzersiz özellikler nedeniyle oldukça talep görüyordu. Sonuç olarak, yeni yaratma teknikleri de sanat tarihinde öncekilerle birlikte var olur. Çağdaş baskıresmde bir yandan klasik baskı teknikleri kullanılarak ürünler oluşturulurken, dijital baskı teknikleri ile üretilen edisyonlar her geçen gün artmaktadır. Giclée Baskıları, güzel sanatlarda kullanılan en önemli dijital baskı teknikleri arasındadır.

 

Günümüzde çağdaş sanat müzelerinde ve koleksiyonlarında Giclée baskıları var, bu da baskıresimde yeni bir dönemin başladığı anlamına geliyor. Giclee kelimesi, Fransızca meme anlamına gelen Gicleur fiilinden türetilmiştir ve ilk kez 1991 yılında Jack Duganne tarafından kullanılmıştır. Bu kelimenin benimsenmesinin nedeni, bu tür baskıları benzer ticari uygulamalardan ayırmaktır. 2000’li yıllardan itibaren eserlerin etiketlerinde Giclée print kelimesi giderek daha fazla yer almaya başladı. ErbilKare Kurucusu Evrim Erbil, “Baskı yüzeyinin belirli bölgelerine sürekli baskı uygulanarak etkileyici bir doku oluşturuluyor ve sanatçının reflektif alüminyum yüzeye bastığı ve belirli alanlarda renklerin biriktiği çalışmalarından pitoresk bir tat alınabiliyor” diyor.

 

Evrim Erbil’in makineyi kullanma şekli oldukça benzersiz görünüyor. ErbilKare atölyesinde emek yoğun bir süreç olduğu ve her eser tek tip olduğu için bir günde sadece bir eser üretiliyor. Giclée baskısında ilk adım, orijinal resmin görüntüsünü dijital bir dosya olarak oluşturmak ve ardından görüntüyü Mac/PC’ye aktarmaktır. Monitör ve yazıcı, renk doğruluğunu korumak için ilgili donanım ve yazılım ekipmanını kullanarak birlikte çalışır ve ardından her baskı yüzeyi için baskının orijinalliğini artıran bir ICC profili oluşturulur.

 

Nihai baskının estetik kalitesi, sanatçı Devrim Erbil’in dehasıyla ölçülebilir; ve usta Evrim Erbil’in gösterdiği incelik, baskıları interaktif bir şekilde birleştiriyor. Evrim Erbil, “Süreçte şu üç önemli etkileşimin olması gerekiyor: Grafik tasarımcı, mekanik ve artistik göz. Evrim Erbil bu üç özelliği bünyesinde barındırıyor. Orijinal dosya, veri aktarımı, mürekkep, yüzeyler ve koruma süreçleri dahil olmak üzere birçok kombinasyonun elde edilmesi uzun ve zahmetli bir prosedürdür; ve en ufak bir hatanın sonuçları olabilir.

 

Devrim Erbil’in sergilerinde sergilediği yüksek rölyefli Giclée baskıları, geleneksel ile yeninin dikkat çekici bir sentezi. Yaratıcı gelişim adına kurgu, kontrol ve yeniden dijitalleştirme süreçleri sunan teknoloji ile sanatçının zihnindeki imgeler sunum ortamına aktarılır. Eserler sanatçının imzasını taşırken, Giclée baskı, standart baskı ile yağlı boya arasında bir ara segmenttir – biraz daha erişilebilir, ancak tek tip bir olasılık sunar. Türk Baskıresim Tarihi’ne heyecan verici yeni bir segment girdi. Devrim Erbil’in UV, Giclée ve rölyef kombinasyonunu Evrim Erbil’in mükemmelliğiyle birleştirdiği çalışmaları, sanatçılar ve koleksiyonerler tarafından büyük beğeni toplayacak yeni bir tekniğin başlangıcını işaret ediyor.

Copyright © 2023 – DMCA tarafından korunmaktadır. Tüm Hakları Saklıdır. Powered by webgrup